2009. január 16., péntek

Spagetti pasztinákos szósszal

Tegnap nem csak csicsókát, hanem pasztinákot is szedtem fel valamennyit a kertben. A pasztinákból ma ezt a tésztaételt alkottam. Igen, már megint tészta - de idejét se tudom, mikor ettem rövid időn belül kétszer ugyanolyat: hiszen mindig csak egy adagot készítek, és a szószt folyton variálom. Így aztán nem unom meg. Ezt a mai adagot eredetileg csak pasztinákból és paradicsomléből akartam összehozni, de aztán közben úgy éreztem, hogy az édeskés pasztinák mellé valami sós is kellene bele: mondjuk olívabogyó (szerencsére ez most nem volt túl sós :)

A pasztinákot alaposan megmostam, így eltekintettem a hámozástól, csak felkockáztam. Kevés olívaolajon pirítgattam egy kicsit, majd felöntöttem egy kis üveg házi paradicsomlével. Rozmaringgal ízesítettem. Felbontottam egy kis üveg olívabogyót, a levét leöntöttem, a bogyókat pedig vízzel leöblítettem, és belekarikáztam a szószba. A végén még egy kis sózást kívánt. Közben kifőztem egy adag durumbúzás spagettit, és azzal tálaltam.

1 megjegyzés:

napmátka írta...

Nagyon tetszenek a változatos tésztamenüid!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails