2009. január 6., kedd

Gyümölcsös palacsintatorta (vegán)

Tegnap palacsintát sütöttem (25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 evőkanál őrölt lenmag, csipet só, 3 dl víz, 2 dl szódavíz + amennyit még felvesz, 0,5 dl étolaj úgy szemre - recept eredetileg innen). A töltéshez felhasználtam a hűtőben sorakozó darab üveg dzsemeket. Ma pedig a maradék palacsintákból és némi friss gyümölcsből ezt alkottam:

Egészen pontosan 8 palacsintám volt, meg még egy kisebb (fél) méretű. A töltéshez pedig 2 kis banánt (elég érettek voltak már) és 4 kis almát (2 édeset és 2 savanykásat) használtam. A banánt villával törtem össze, az almát pedig tökreszelőn reszeltem le, a magháza nélkül (a negyedek héja pedig szépen megmaradt a végén). Felváltva raktam almás, majd banános réteget a tortába, és egyszerre mindig csak annyi tölteléket aprítottam össze, amennyi az adott rétegbe kellett. Így nem maradt ki a végén (külön megenni kockázva sokkal jobban szeretem, mint pürésítve), és egyetlen mosatlan tányérral megúsztam (a végén pedig ráadásként kivittem benne a gyümölcsökből keletkezett hulladékot a komposztba). Bár szeretem a fahéjat, a nyers gyümölcsökhöz nem szoktam kívánni semmilyen fűszerezést, így ez nálam elmaradt. Tálaláskor diódarabkákat raktam mellé (darálttal meg is lehetett volna szórni - ez most nem volt kéznél).

Ízletes, könnyű desszert lett a jutalmam.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails