Végül nem csak a tésztát, hanem a "fehér pizza" és a pogácsa receptjét is összegyúrtam, és ezt sütöttem ki belőle:
Mikor megkelt, kiolajozott tepsibe egyengettem kézzel (így nem kell nyújtódeszkát és nyújtófát mosogatni utána, nem kell bűvészkedni a tepsibe emeléssel, és nincs leeső tésztaszél sem). Rákentem egy kis doboz (175 g) natúr joghurtot (a krémsajt jó ideje felejtő nálam, tejföl meg nem volt itthon - de a joghurt is tökéletesnek bizonyult), megszórtam egy kis zöldfűszer-keverékkel (szárított oregánó, bazsalikom, rozmaring és kakukkfű volt benne), majd kiraktam 1 guriga (kb. 20 dkg szokott lenni) füstölt parenyicából vágott csigákkal. (Előbb letekertem a sajtot, aztán ismét fel, és úgy vágtam szeletekre; aztán azokat húztam szét laza csigákká. Az egybe sajtból vágott szeleteket egyesével szerintem nehezebb épségben letekerni - még nekem is, aki világéletében úgy ette a kakaós csigát, hogy szépen letekergette :)
Nálam 180 fokos sütőben 30 perc kellett neki, hogy az alja enyhén barna legyen, és a sajt is megpiruljon a tetején. (Ezúttal az előmelegítés is megvolt, mert tököt sütöttem előtte.)
1 megjegyzés:
Hú, ez nagyon tetszik. Ránézésre is gyönyörű, és biztosan finom. Egészen "rusztikus" külsőt sikerült alkotnod, ahogy mostanában mondják. S bár nagyon ritkán iszom alkoholt, el tudom képzelni, hogy ehhez egy pohár bor finom lehet.
Egészen különleges, lenyűgöztél (megint).
Megjegyzés küldése