A
mákos változat sikerére való tekintettel már akkor elhatároztam, hogy alkalomadtán a
mogyorósat is kipróbálom. Szerencsére jó mogyorótermésből gazdálkodhatok, úgyhogy beszerzési probléma sem volt. Kicsit persze alakítottam a recepten: az olajos mag mellé nem tettem annyi zsiradékot (azt is ezúttal nem margarint, hanem étolajat használtam), inkább vízzel egészítettem ki a megfelelő állaghoz a tésztát. Így persze nem lett annyira omlós, de nem is kemény; inkább kellemesen ropogós - nekem épp jó. És áthatóan mogyoróillatú és -ízű!
Lágy, de éppen nem ragadós tésztát gyúrtam az alábbiakból:
- 25 dkg liszt (teljes kiőrlésű búzaliszt és zabpehelyliszt felesben)
- 10 dkg darált bokormogyoró (én a diódarálón szoktam áthajtani ezt is)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 2 evőkanál méz
- 1 dl étolaj (úgy szemre)
- kb. 1 dl víz
Kikent sütőlemezre nyomtam a keksznyomó segítségével. Nekem 180 fokon 15 perc alatt sült meg (amikor láthatóan barnul a széle, akkor jó). Kb. 90 darab lett ebből a tésztamennyiségből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése