- 25 dkg liszt (teljes kiőrlésű búzaliszt és zabpehelyliszt felesben)
- 10 dkg darált bokormogyoró (én a diódarálón szoktam áthajtani ezt is)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 2 evőkanál méz
- 1 dl étolaj (úgy szemre)
- kb. 1 dl víz
2009. január 10., szombat
Nagyon mogyorós, nagyon finom
A mákos változat sikerére való tekintettel már akkor elhatároztam, hogy alkalomadtán a mogyorósat is kipróbálom. Szerencsére jó mogyorótermésből gazdálkodhatok, úgyhogy beszerzési probléma sem volt. Kicsit persze alakítottam a recepten: az olajos mag mellé nem tettem annyi zsiradékot (azt is ezúttal nem margarint, hanem étolajat használtam), inkább vízzel egészítettem ki a megfelelő állaghoz a tésztát. Így persze nem lett annyira omlós, de nem is kemény; inkább kellemesen ropogós - nekem épp jó. És áthatóan mogyoróillatú és -ízű!
Lágy, de éppen nem ragadós tésztát gyúrtam az alábbiakból:
Címkék:
búza,
búzaliszt,
karácsony,
karácsony+vegán,
keksz,
keksznyomó,
mogyoró,
vegán,
vendégváró,
zab,
zabpehelyliszt
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése