2009. január 10., szombat

Nagyon mogyorós, nagyon finom

A mákos változat sikerére való tekintettel már akkor elhatároztam, hogy alkalomadtán a mogyorósat is kipróbálom. Szerencsére jó mogyorótermésből gazdálkodhatok, úgyhogy beszerzési probléma sem volt. Kicsit persze alakítottam a recepten: az olajos mag mellé nem tettem annyi zsiradékot (azt is ezúttal nem margarint, hanem étolajat használtam), inkább vízzel egészítettem ki a megfelelő állaghoz a tésztát. Így persze nem lett annyira omlós, de nem is kemény; inkább kellemesen ropogós - nekem épp jó. És áthatóan mogyoróillatú és -ízű!

Lágy, de éppen nem ragadós tésztát gyúrtam az alábbiakból:
  • 25 dkg liszt (teljes kiőrlésű búzaliszt és zabpehelyliszt felesben)
  • 10 dkg darált bokormogyoró (én a diódarálón szoktam áthajtani ezt is)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl étolaj (úgy szemre)
  • kb. 1 dl víz
Kikent sütőlemezre nyomtam a keksznyomó segítségével. Nekem 180 fokon 15 perc alatt sült meg (amikor láthatóan barnul a széle, akkor jó). Kb. 90 darab lett ebből a tésztamennyiségből.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails