Egyszerűen csak fogtam a mázas cseréptálat, és belerétegeztem az összevágott zöldségeket, morzsoltam rá egy kis szárított petrezselyemzöldet, majd beborítottam az egészet káposztával (ezt kimosni se kell, mert nem túl savanyú, nem túl fűszeres - erről személyesen gondoskodom). Rátettem a tál fedelét, és 200 fokon 1 órát sütöttem (ezúttal eléggé tele volt a tál, azért nem csak 45-50 percig, mint máskor). Hideg sütőben indítottam, hiszen a tálat szándékomban áll máskor is használni még :)
A végére kicsit megpirult a káposzta, és megpuhultak alatta a zöldségek. Gyönyörű lé lett az alján, de mivel a cékla volt legalul, nem lett egy álló piros minden. A lével persze ezt lehetett némileg orvosolni, illetve az összekeverés is hatékony színező, ha valaki erre vágyik.
Nekem most kicsit eltolódott az arány a zöldségek javára, de legközelebb úgy csinálnám, hogy kb. 1/4 rész cékla, 1/4 rész egyéb zöldség és 1/2 rész savanyú káposzta, vagy maximum 1/3-1/3 részben ez a három. Nekem a káposztából jövő só elég volt, de persze a tányérján sózhatja ki-ki ízlése szerint.
3 megjegyzés:
úgy látszik borscs járvány van. Vasárnap, igaz leveses formában én is ezt főztem. :) Majd jól be is posztolom :)
Öcsém is (aki vegán) feleségével nem rég készített borscs levest.
Fotókat is küldtek nekem (néha szoktak), meg leírást.
A cékla nem a kedvencem, de erre a sok savanyú káposztás ínyencségedre már nagyon vágyom (egyelőre azonban még a hűtő tartalmát dolgozom fel).
Szerintem is nagyon ízletes lehet só nélkül is a sok-sok zöldség.
Kedves Dulmina!
Érdeklődve olvasom a csicsókás recepteket. Nagy kedvet is kaptam hozzájuk, de sajna nálunk nem találok a piacon csicsókát. Nagyon megköszönném, ha segítenél benne, hogy ültetni való csicsókához hozzá jussak.
Előre is köszönöm!
Megjegyzés küldése