2009. január 8., csütörtök

Aszaltparadicsomos-sajtos muffin

Tegnap rendezgettem egy kicsit a könyvjelzőimet. Nem is volt közöttük annyi kinézett recept, mint gondoltam. Főleg, miután a durván tojásosakat töröltem, mert nem valószínű, hogy különösebben kívánni fogom ezt a jövőben. A tejtermékek - különös tekintettel a füstölt parenyicára és egy kis joghurtra - viszont valamelyest visszatértek a konyhámba. A sajt kifejezetten jólesik a hosszú kihagyás után. Ebbe a muffinba is azt tettem, habár egy jó feta inkább illett volna hozzá (majd máskor - ilyen hidegben nem megyek vásárolni, ha nem muszáj). Ez a recept is a könyvjelzők között volt, nálam meg ez lett belőle:

Egy tálban összekevertem az alábbiakat:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg rozspehely (ez volt bontott, amúgy bármilyen gabonapehely mehet)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3/4 teáskanál só
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 marék szárított paradicsom, összevágva (ez nekem ollóval ment legkönnyebben)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 3 dl víz
Kiolajozott muffinformában tűpróbáig sütöttem, ez nálam 180 fokon 20 perc volt előmelegítés nélkül.

Evés közben jutott eszembe, hogy egy kis zöldfűszer (mondjuk rozmaring, oregánó, bazsalikom közül valamelyik) még dobott volna rajta...

1 megjegyzés:

citromfű írta...

Szia!
Vár Rád nálam egy kérdés. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails