- 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg rozspehely (ez volt bontott, amúgy bármilyen gabonapehely mehet)
- 1/2 csomag sütőpor
- 3/4 teáskanál só
- 1 evőkanál rizsliszt
- 2 marék szárított paradicsom, összevágva (ez nekem ollóval ment legkönnyebben)
- 10 dkg reszelt sajt
- 1/2 dl olívaolaj
- 3 dl víz
2009. január 8., csütörtök
Aszaltparadicsomos-sajtos muffin
Tegnap rendezgettem egy kicsit a könyvjelzőimet. Nem is volt közöttük annyi kinézett recept, mint gondoltam. Főleg, miután a durván tojásosakat töröltem, mert nem valószínű, hogy különösebben kívánni fogom ezt a jövőben. A tejtermékek - különös tekintettel a füstölt parenyicára és egy kis joghurtra - viszont valamelyest visszatértek a konyhámba. A sajt kifejezetten jólesik a hosszú kihagyás után. Ebbe a muffinba is azt tettem, habár egy jó feta inkább illett volna hozzá (majd máskor - ilyen hidegben nem megyek vásárolni, ha nem muszáj). Ez a recept is a könyvjelzők között volt, nálam meg ez lett belőle:
Egy tálban összekevertem az alábbiakat:
Evés közben jutott eszembe, hogy egy kis zöldfűszer (mondjuk rozmaring, oregánó, bazsalikom közül valamelyik) még dobott volna rajta...
Címkék:
búza,
búzaliszt,
gabonapelyhek,
muffin,
paradicsom,
rizs,
rozs,
rozsliszt,
sajt,
sütemény,
tejes,
vendégváró
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Szia!
Vár Rád nálam egy kérdés. :)
Megjegyzés küldése