Előszöris beáztattam egy fél marék mazsolát egy kis rumba. (Mostanság nem kívánom úgy, mint tavaly ilyenkor, azért az erősen csökkentett mennyiség. A citrushéjak pedig végképp nem mennek most.)
Lágy, de nem ragadós tésztát gyúrtam az alábbiakból:
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál őrölt lenmag
- a mazsola által fel nem szívott rum
- 30 dkg Graham liszt
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag (7 g) szárított élesztő
- a beáztatott mazsola
Én így natúr ettem, de természetesen ízlés szerint lehet vajazni, dzsemezni, stb. Még másnap is finom puha.
(A kép minőségéért elnézést, a mostani benti fényviszonyok mellett, egy szál fényképezőgéppel több kísérletből is csak ennyire futotta nagyon amatőr fotósként. Az a helyzet, hogy nem szoktam különösebb felhajtást csinálni a fényképezésből - inkább készítek egy újabb finomságot :)
1 megjegyzés:
Szia Dulmina!Megsütöttem a kalácsot,igaz én a sütőben sütöttem,és irtó finom.Nem gondoltam volna hogy a végeredmény ennyire klassz lesz,azt hittem nem lesz elég édes.De szuper lett.
Megjegyzés küldése