Fogtam a vastag aljú, mély sütőtálamat, kevés olajat forrósítottam benne, majd rádobtam a krumplikockákat. Falapáttal időnként megkeverve majdnem puhára pirítottam. Sóval, darált borssal, egész köménymaggal, egész mustármaggal és morzsolt petrezselyemzölddel fűszereztem. Tovább pirítva így is ízletes étel lett volna belőle, de ezt majd máskor próbálom ki. Most hozzátettem a tököt is, és úgy pirítgattam tovább. Mikor nagyon le akart ragadni, kevés vizet öntöttem alá, de szándékosan nem levesesre akartam, hanem inkább sült jellegűre. A zöldségek megpuhulásáig sütögettem, a végén pedig még egy kis sózást igényelt. A tányéron friss petrezselyemzölddel díszítettem.
Finom vacsora lett ez a gyors, egyszerű egytálétel. Az alapötletet ez a korábbi recept adta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése