Egy újabb
aprósüti-recept, amit a kézi formázás helyett a
keksznyomóhoz alakítottam. Ha már fenyő alakú forma is van hozzá :) A fekete színt pedig a darált mák adja, amit igen megkedveltem az utóbbi időben.
Lágy, de éppen nem ragadós tésztát gyúrtam az alábbiakból:
- 25 dkg liszt (zabpehelyliszt és teljes kiőrlésű búzaliszt felesben)
- 20 dkg margarin
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 10 dkg darált mák
Keksznyomóba töltöttem, és kikent tepsire nyomtam (nekem ez úgy szokott jobban menni, ha nem teszem hűtőbe előtte a tésztát - most úgy jött ki, hogy állni se nagyon volt ideje). 180 fokon 10 perc alatt sült meg egy-egy adag; amikor a széle kezd barnulni, akkor jó. Finom, omlós kekszek lettek, nem túl nagyok, így összesen több, mint 80 darab. (Kevesebb margarinnal és helyette vízzel elérve a megfelelő állagot szintén el bírom képzelni, de akkor nem lesz ilyen omlós.)
Ki fogom próbálni a
mogyorós változatot is (már megvan hozzá a mogyoró), meg a bőséges diótermésnek köszönhetően majd dióval is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése