A karácsonyfám:
Szüleimnél benti, talpba faragott karácsonyfa volt (január 6-ig még van), egyszerű díszítéssel: fa díszek (rétegelt lemezből vágott formák), piros gömbök, piros gyöngygirland és egy sima fehér égősor került rá.
Asztali díszből most is az illatos volt a nyerő. Ezúttal ezüstös tuja-ágakkal borítottam a fűzfavessző koszorúalapot (tavalyi, újrahasznosítva), és nagyobb mandarinok héjából tettem rá.
A temetőbe kivitt koszorúkhoz fenyőtoboz koszorúalapba sötétbordó bogyósokat és tuja-ágakat tűztem.
A bogyósokból vázába is maradt egy kis csokor, meg a tuja-ágakból is. Utóbbiak alá vizet is öntöttem, előbbiek alá nem tartottam szükségesnek. Mindezeket a kertemben vágtam, de még maradt is bőven. A tujától így már rendesen ki lehet nyitni a nagykaput.
A maradékok aprajából és némi tört fűszerből (fahéjas, szegfűszeges zacskó alján a törmelék) meg pár fenyőtobozból potpourri lett.
Csiga alakban levágott citrushéjakat is szárítottunk, ez is illatozott.
Még az adventi időszak elején készítettem ezt a kapukoszorút, szintén saját, kerti alapanyagokból (meg egy kis drótból).
1 megjegyzés:
Szép a karácsonyfád!
Mikor ide költöztünk, mi is feldíszítettük a kinti fát. Szép volt. Az utóbbi néhány évben viszont akkora lett, hogy kinőtte az égősort.
Megjegyzés küldése