2008. szeptember 30., kedd

Sült tök

Semmi fűszer, semmi máz, csak egy szép, élénk narancssárga tök, felaprítva, megsütve - és egy része már el is falatozva:

Alufóliával kibéleltem alá a tepsit, hogy majd könnyebb legyen elmosogatni utána, és inkább kisebb darabokra vágtam a tököt, hogy hamarabb átsüljön (12 szelet lett a 3 kilós tökből, és ez épp elfért a tűzhely legnagyobb tepsijén). Körülbelül 1 óra alatt lett kész a 200 fokos sütőben. A végén légkeverést is kapcsoltam rá, hogy kicsit megpiruljon a teteje.

Jó alapanyagból igen ízletes lett, veszek majd máskor is ilyen tököt a piacon, természetesen ugyanattól a nénitől. (Miután a saját termés megmaradt "bébitök" méretűnek, és nem is érett meg rendesen, mielőtt elsült volna a szára.)

S ha már unom így megenni, tésztába is kerül majd egy része.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails