A tésztát kenyérsütő gépben szoktam összedagasztani és megkeleszteni.
A tészta hozzávalói a gépbe rakás sorrendjében:
Miután megkelt, átgyúrom, és kibélelek vele egy olívaolajjal kikent gáztepsit, a szélén kis peremet csinálva. Így négy szép szelet lesz majd a végén, még ha nem is kerek, hanem téglalap alakú.
Aztán erre jön egy üvegnyi házi paradicsomos szósz (leírás a spagettinél; ide különösen fontos, hogy jó sűrűre sikerült darab legyen, és a kevésbé zöldséges fajtából is mehet), majd ízlés szerint paprika, paradicsom, olajbogyó, gomba, meg természetesen sajt. Húsevőknek persze hal, szalonna, sonka vagy kolbász is még előbb :-) Meg valamilyen zöldfűszer: oregánó, bazsalikom, vagy amihez épp kedvem van. Hogy ne legyen egyhangú, szinte mindig úgy csinálom, hogy a négy szeleten picit más és más legyen.
Van egy merészebb változat is, amit „Francia tejfölös pizza” néven olvastam valamikor. Erre paradicsomszósz helyett egy sajtos-tejfölös keverék kerül, borssal és szerecsendióval ízesítve, majd húsos szalonnából vágott darabok. Utóbbiak természetesen szépen megsülnek, mire kész lesz.
Ma meg ennek a vega módra továbbfejlesztett változatát csináltam: 1 nagy pohár sűrű tejfölt kentem a tésztára, és 20 dekányi füstölt sajtból vágott szeletkéket raktam a tetejére. Végül bőven megszórtam zöldfűszerekkel, és megsütöttem (kb. 20-25 perc, ha körben elvált a tepsitől és pirul az alja, akkor jó).
Ezt már végképp nem nevezném pizzának, de azért finom ebédem volt belőle :-)
4 megjegyzés:
Szia, elnézést, hogy ilyennel kereslek meg, de szeretném megkérdezni, hogyan tudsz keretet csinálni a képnek? Milyen programot használsz? Előre is köszi a visszajelzést! Tinácska
Szia, Tinácska!
Be kell vallanom, hogy nem én csinálom a keretet, hanem ebben a sablonban (Denim fantázianévre hallgat) a rendszer teszi hozzá. Sajnos nem vagyok annyira ügyes, hogy "magamtól" ki tudjam csinosítani az oldalaimat :-)
Köszi azért, hogy válaszoltál! T.
szia Dulmina, annyira finom lett, mint a szél! Köszönöm nagyon! a túlparton volt némi fintorgás a tk liszt miatt, de mivel kért még, szóval meggyőző egy recept! :) pepus
Megjegyzés küldése