Ételbe morzsolva, illetve megőrölve fűszersókban használom őket. Sokáig nem érdemes tartogatni, mert egy idő után elveszítik az aromájukat (egészben kb. 1 év, darálva kevesebb).
2008. november 12., szerda
Szárított zöldfűszerek
Fűszerkertemnek köszönhetően szerencsére sok-sok zöldfűszert használhatok. Nem szoktam kifejezetten szárítás céljára vágni őket, inkább frissen nyírom meg, amelyikhez épp kedvem van.
Amit viszont gyakran szárítok, az a piaci petrezselyem meg zeller fel nem használt levele. Ha sikerül viszonylag gyorsan (néhány nap alatt) kiszárítani, akkor szép zöld marad. Amikor már zörgősre száradt, akkor a száráról lehúzva rakom el jól záródó üvegbe, aztán felhasználáskor szétmorzsolom. Mindkettő jól megőrzi így az aromáját. Tavasszal lestyánt szárítottam még (azt vágottan vettem a piacon), az is jó lett.
Ételbe morzsolva, illetve megőrölve fűszersókban használom őket. Sokáig nem érdemes tartogatni, mert egy idő után elveszítik az aromájukat (egészben kb. 1 év, darálva kevesebb).
Ételbe morzsolva, illetve megőrölve fűszersókban használom őket. Sokáig nem érdemes tartogatni, mert egy idő után elveszítik az aromájukat (egészben kb. 1 év, darálva kevesebb).
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése