2008. október 9., csütörtök

Olajban sült csicsóka

Mint a mellékelt ábra mutatja, szökőévben egyszer nálam is előfordul sült krumpli:

Persze már megint csaltam, mert egy része csicsóka (a fehér belsejű, barnás héjú darabok). Több helyen is olvastam már, hogy krumplis ételekben a krumpli egy részét (vagy akár az összeset) le lehet cserélni csicsókára. Úgy tűnik, az elkészítésre tényleg igaz (bár a csicsóka hamarabb megfő), ízre azonban egészen más a csicsókás étel.

Most a fonnyadtabb csicsóka szép halványbarna, enyhén ropogós lett - és a krumplihoz képest puha, könnyű, és persze az a jellegzetes csicsókaíze is megvolt. A nagyon elevenek viszont ugyanúgy lágyak maradtak, mint a nagyon friss krumpli ilyenformán sütve (nyilván a magas víztartalom miatt).

Ezúttal tükörtojást sütöttem még hozzá, és annak a sárgáját mártogattam ki vele. Ha épp nincs itthon kenyér, vagy egyszerűen csak nem vágyom lisztárura, akkor inkább valamilyen sült zöldséget készítek mártogatónak. Legtöbbször kevés olajon pirítva, mondjuk felkockázott cukkinit vagy padlizsánt.

Utólagos kiegészítés: Csicsókasütéssel kapcsolatos további tapasztalatom

0 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails