2008. október 16., csütörtök

Banános muffin

Valamikor kinéztem én már egy banános muffin receptet, csak mivel amúgy nagyon jól megvoltam banán nélkül, sose próbáltam ki. Most itt volt egy rakás jó érett banán - és nem találtam meg a receptet :(

Sebaj, kerestem másikat :)

És kicsit átalakítottam. Ez lett belőle:

Egy tálba beleöntögettem a következőket, és fakanállal összekevertem:
  • 2 jó érett banán, villával összetörve (ennyiért kár összepiszkolni a turmixgépet)
  • 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 12 dkg zabpehely (fene se tudja, hogy pont annyi volt-e, egy darab zacskó alján nagyságrendileg ennyi lehetett, belezúdítottam, és kész)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 8 dkg margarin, megolvasztva
  • 2 evőkanál diabetikus mogyorókrém, a margarinnal együtt megolvasztva (épp volt itthon egy üveg alján, egyébként simán lecseréltem volna darált mogyoróra (vagy dióra) és egy kis kakaóporra)
  • 1 evőkanál őrölt lenmag
  • kb. 1/2 - 1 dl víz, a megfelelő állag eléréséhez
Tollkenő segítségével kikentem olvasztott margarinnal a muffinforma mélyedéseit, belekanalaztam a tésztát, és 180 fokon 25 perc alatt megsütöttem (előmelegítés nélkül). Tűpróba nem árt.

12 darab kellemes illatú, laza, nem túl édes sütemény lett a jutalmam.

2 megjegyzés:

cukroskata írta...

Küldtem neked egy körkérdést:
Te mióta főzöl, és miért?

Dulmina írta...

Köszönöm szépen! Hamarosan meg is válaszolom :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails