2008. október 24., péntek

De melyik a köret?

Nemrégiben egy gyors vacsorám ez volt:

Bulgur (kb. 1 dl) , kétszeres mennyiségű vízben megfőzve (forrás után kis lángon, lefedve), kevés vegyeszöldséges fűszersóval.

Zeller és pasztinák (1-1 közepes darab) olajban kisütve (még mindig kívánom az olajosat mostanában). A pasztinák is finom kérgesre sül, de sokkal szelídebb ízű, mint a zeller. Szerintem sózni se kell!

Amíg megfő a bulgur (kb. 15 perc), megsülnek a zöldségek is. A zöldségaprítás és -felrakás után még egy gyors tusolásra is van idő, amíg elkészül :)

A gabona és a zöldség is variálható benne, bár azért rizst sült krumplival talán nem ennék :)))

3 megjegyzés:

Ottis írta...

szia, nézz be hozzám és csatlakozz a játékhoz, ha van kedved hozzá!

Névtelen írta...

Jótanács: ne főzzétek a bulgurt! Tegyétek üvegtálba, öntsétek le másfélszeres mennyiségű forró csirkealaplével (hiányában kockalével), fedjétek le műanyagfóliával és hagyjátok 10-15 percig állni. (A rizzsel is így kéne bánni, csak sima sós vízzel.)
Üdv.
Babszkij csodaszappanja

Dulmina írta...

Köszönöm a tanácsot, mindenképpen ki fogom próbálni, igaz, csirke helyett zöldséges alaplével :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails