Ezeket szoktam nagy tételben sütni a kerti grillen:
Nem kell nekik sok idő, ha már hólyagosodik a héjuk, akkor lehet forgatni, illetve dobni a fazékba. Lefedve hűlni hagyom, így aztán könnyűszerrel le lehet húzni a héjukat. A tisztításkor a csutkákat is eltávolítom. Pár napot így is eláll a hűtőben, hosszabb időre meg olajban lehet eltenni (csak el kéne már jutni egyszer idáig is!). A kiengedett levük is nagyon finom.
Ha már odakinn nem lesznek alkalmasak a körülmények a sütéshez, akkor így fogom sütőben elkészíteni. Szerintem még sokszor, egészen az első fagyokig, ameddig lesz alapanyag. Utána viszont marad az olajban eltett változat, és tart, ameddig tart...
Amihez használtam már:
- Spagetti grillezett paprikával
- Pizza grillezett paprikával és paradicsommal
- Nyári fűszeres rizs
- Krumplilepény grillezett paprikával
- valamilyen sós muffin tésztájába keverni
- kelt tésztából készült csiga vagy sós kalács töltelékébe tenni (utólagos kiegészítés: megcsináltam)
- salátába is kipróbálnám, csak még ki kell találni hozzá a többit
Utólagos kiegészítés: A sütőben grillezett, olajban eltett változatról itt írtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése