Egy keverőtálban kanállal összekutyultam a következőket:
- 2 pohár kefír (eredetileg joghurttal volt, úgy is finom)
- 2 tojás (helyett most 2 evőkanál őrölt lenmag + 1 dl víz)
- 1 kefíres pohár étolaj (csak úgy szemre)
- 1 evőkanál rum
- 1 teáskanál vanília kivonat (ehhez egyszerűen csak vodkában állni hagyom a felhasított vaníliarudat legalább pár hétig)
- méz ízlés szerint (én fél kefíres pohárnyit tettem bele, de ugye erősen alulról lövöm a közízlést :)
- 4 kefíres pohár Graham vagy teljes kiőrlésű liszt (most bontott zacskók számának csökkentése jelszóval fele ilyen, fele olyan került bele) (érdemes egy régebbi, száraz pohárral mérni, amibe nem ragad bele egy része)
- 1 csomag sütőpor
Nálam 180 fokon 25 perc alatt sült meg, de persze a tűpróba a biztos!
Lehet variálni friss vagy aszalt gyümölcsökkel és/vagy magokkal, de én úgy is nagyon szeretem, hogy evéskor valamilyen dzsemet kanalazok hozzá. Meg iszom egy bögre finom teát utána.
A füzetem szerint a kiinduló változat a Chocolate & Zucchini blogról származik. Mondjuk már majdnem mindent lecseréltem benne :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése