A friss felhasználás mellett egy részét csíkokra tépkedve üvegekbe raktam, egy kanál nyelével kiigazgattam közüle a levegőbuborékokat (a képet elnézve ez nem sikerült maradéktalanul, de mindjárt pótolom), majd olívaolajat öntöttem a tetejére úgy, hogy jól ellepje. Így a hűtőben eláll (ameddig el nem fogyasztom :) (Ehhez tökéletes az olyan befőttesüveg is, amire már nincs jól záródó fedő, picit sérült a menete, stb. - szóval ami befőzéshez már nem használható.)
Vastag húsú, enyhén csípős paprikából szoktam készíteni, így külön fűszerezés nélkül is finom fogások kerekednek belőle. Legutóbb például rakott patiszon, azelőtt paprikás csiga, azelőtt meg itt gyűjtöttem ötleteket a témában.
A 4 kiló paprikából tele lett 2 db 8,5 dl-es üveg, meg egy szűk üvegnyi maradt friss fogyasztásra. Kb. 300 Forintba került így egy üveggel (paprika + olaj + villanyszámla), és ez 2-3 komolyabb mennyiséget igénylő ételbe is elég. Ha pedig még olcsóbb lesz a paprika... :)
2 megjegyzés:
Tegnap pontosan ezt csináltam én is, igaz csak 2,5 kg paprikából, de csumája nélkül, tisztítva grilleztem:-)
Gondoltam rá én is, hogy nyersen talán könnyebb lett volna kiszedni a magjait, de majd legközelebb... :)
Megjegyzés küldése