Maradt még a grillezett paprikából, így egy újabb ételt tudtam megbolondítani a finom, édeskés, enyhén csípős, szép piros darabokkal. Ezúttal a paradicsomos fűszeres rizst variáltam meg egy kicsit:
Egy nagyobb edényben kevés olívaolajon állandóan kevergetve kissé megpirítottam 1 bögre barnarizst. Közben egy másik edényben felforraltam 2 bögre vizet, majd a megpirult rizsre öntöttem. Ízesítettem 1 teáskanál sóval, 1 teáskanál pirospaprikával és néhány összetépett bazsalikomlevéllel. Lefedtem egy jól záró fedővel, és kis lángon 30 percig főztem. Közben meghámoztam 3 kemény húsú paradicsomot, és felkockáztam. A grillezett paprikából is összeaprítottam körülbelül ugyanennyit. A paradicsomot és a paprikát a rizshez forgattam, meg a paprika levéből is kevertem hozzá pár kanálnyit. Lefedtem, és még néhány percet állni hagytam, majd bazsalikomlevelekkel díszítve tálaltam.
2 megjegyzés:
Kedves Dulmina!
Bizonyára tudod, hogy a hal nem fotoszintetizál... így hallal készítve már egyáltalán nem vega kaját eszel... persze javíts ki ha tévedem.
Igen, pontosan tudom, hogy az igazi vegetáriánusok nem esznek halat. Meg van, aki a tejet, tejtermékeket, illetve tojást is kihagyja az ételeiből.
Én nem is tartom magam 100 %-ig vegetáriánusnak, hiszen néha bizony eszek halat. Aztán talán nem lesz ez mindig így...
Megjegyzés küldése