A kézimalom kipróbálása kapcsán lett egy adag árpalisztem, némileg vegyes szemcsemérettel, mert természetesen megnéztem, hogyan is lehet állítani mindezt. Viszont ezek a lisztek nyilván frissen a legjobbak, meg különben se akarózott nagyon rakosgatni, úgyhogy belekevertem egy tésztába.
A pelyhes muffin alapreceptemet használtam, kicsit átalakítva: ezúttal kefír, árpapehely, meg lisztnek a frissen őrölt árpagyöngy került bele. A tetejére pedig birsalmakockákat raktam a tegnap főzött kompótból.
4 megjegyzés:
Javaslom muffinhoz, a pirított zabból őrölt lisztet. Azért nem a nyerset, mert az nagyon olajos, és felkenődik. De nagyon ízletes a zablisztből minden. A nokedli a kedvencem.
Köszönöm az ötletet, ki fogom próbálni. Csak előbb még zab lelőhelyet kell találnom itt Szegeden.
No az nem könnyű...Pesten sem.de talán ha kéred a boltban ahol ilyen extra dolgokat szoktál venni, akkor hoznak Neked. Neten nem lehet rendelni?
Szétnézek. Értek már kellemes meglepetések a témában, úgyhogy nem reménytelen az ügy :)
Megjegyzés küldése