2008. február 3., vasárnap

De mi legyen a köret?

A hagyományos krumpli-rizs-tészta szentháromságot is meg lehet variálni, meg persze azon túl is van élet.

Ötleteim bő zsiradékban sült krumpli helyett:

Rizs:

Fehér rizs helyett barnát használok – ugyanúgy kell elkészíteni (tehát a régi, jól bevált rizses receptek működnek ezzel is), csak hosszabb főzési idő kell neki. Picit más az íze is. Például ezekben a receptjeimben barna rizs szerepel:

Tészta:

Fehér lisztes helyett legyen durum vagy Graham lisztből – amúgy a régi, jól bevált tésztaételeinket minden további nélkül elkészíthetjük belőle. Ízelítőül pár recept:

Élet a „szentháromságon” túl:

A zöldségek sem unalmasak ám! Persze nem valami agyonfőtt, ízetlen masszára gondolok a tányér szélén, hanem például ilyesmikre:

Azokat az ételeket is kedvelem, amelyekhez már nem kell külön köret, mert az egyszerűen „beléjük van építve”. Például ezekről írtam már a blogomon:

  • Árpagyöngy zöldségekkel (természetesen szárított helyett friss zöldségből is lehet készíteni: akkor kevés olívaolajon félpuhára párolom a feldarabolt zöldségeket, majd összefőzöm az árpagyönggyel – persze így kevesebb víz kell; húsevőknek nem csak párolt zöldséget, hanem pirított húskockákat is kevernék bele)
  • Tejfölös harcsa (más rakott húsételeknél is járható út, hogy a zöldség egyben köretként is szolgál – ha elegendő zöldséget rakunk rá/közé/mellé, akkor már nem kell hozzá még külön valami)
  • Hal narancságyon (akár csak a narancskarikákkal is finom, de aki idegenkedik ettől, „hagyományos” köretjavaslatot is adok hozzá)
  • Töltött paprika (benne van :)
  • Puliszkás pizza (és még a tésztát is meg lehet úszni! :)
No, melyik keltette fel az érdeklődésed? :)

(eredetileg a (súly)Vesztőhelyen)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails