2008. február 10., vasárnap

Sült zöldséges penne

Kaldeneker György receptje, az aktuális körülményekhez hangolva. Cukkini nélkül, több padlizsánnal, szárított zöldfűszerekkel, paradicsomszósz helyett natúr hámozottparadicsom-konzervvel, és nem egészen penne tésztával. De így is nagyon ízlett!

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Dulmina,
megteszed, hogy leírod a zöldséges penne receptjét? A linkre kattintva teljesen mást adott ki a gép...
Köszönöm,
Imola

Dulmina írta...

Kedves Imola,

Sajnos nem ez az egyetlen ilyen recept a blogon, amit anno nem írtam le én is, és azóta megszűnt az eredeti :(

Így a kép meg az emlékeim alapján azt mondanám, hogy a zöldségraguhoz egy vastag aljú, mély serpenyőben 1-2 evőkanálnyi olívaolajon gyorsan lepirítok (sütök :) feldarabolt lilahagymát, paprikát, padlizsánt, cukkinit, majd megy hozzá pár szem meghámozott, felcikkezett paradicsom, amivel összefőzöm. Fűszerezem némi sóval, valamint friss bazsalikommal / kakukkfűvel / oregánóval / rozmaringgal (tetszés szerint). Közben egy fazékban durumbúzás tésztát főzök, és azzal összeforgatva tálalom (a képen a zöldségragu serpenyőjében oldottam meg ezt a keverést).

Jó étvágyat hozzá, ha elkészíted!

Névtelen írta...

Nagyon finom lett, köszönöm szépen a receptet!
Egyébként nagyon szeretem a blogodat, én is a natúr konyha és a minimál édesítés híve vagyok.
További sok sikert,
Imola

Dulmina írta...

Örülök, hogy ízlett, és köszönöm a visszajelzést. További jó böngészést a blogomban!
D.

Dulmina írta...

Mást keresgéltem ugyan, de megtaláltam az eredetit az új Kaldeneker.hu-n:
Sült zöldséges penne

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails