Hozzávalók: közel azonos méretű, vékony héjú krumplik (vagy meg kell hámozni), olívaolaj, só.
Elkészítés:
- A krumplikat jó alaposan megmosom, majd megszárítom.
- 2-3 milliméterenként bevagdalom őket úgy, hogy alul egy kicsi összetartsa. Nekem ez úgy megy a legjobban, hogy egy megfelelő méretű kanálba rakom a krumplit, hogy biztosan ne vágjam keresztül teljesen.
- A bevagdalt krumplikat elrendezem a sütőedényben, és a tetejüket megkenem olívaolajjal. Nem rakom őket túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük szétnyílni.
- Forró sütőben vagy mikrohullámú sütő grill fokozatán addig sütöm őket, amíg megpuhulnak (a szükséges idő nyilván a sütőtől és a krumplik méretétől függ).
- Enyhén megsózva tálalom.
Kímélőbb, mint az olajban kisütött krumpli, bár ízében is inkább a héjában sült krumplihoz áll közelebb. Ráadásul ezt nyugodtan meg lehet enni héjastul :-)
Utólagos kiegészítés: "Sima" só helyett egy kis házi fűszersó nagyon fel tudja dobni!
2 megjegyzés:
szia!
most találtalak meg siccikén keresztül! :) elkezdelek olvasgatni!
vegasztromania.blogspot.com
Kedves Nana!
Én meg a Te blogodat kezdem olvasgatni! Örülök, hogy azért akadunk páran vegák :-)
Megjegyzés küldése