2008. február 26., kedd

Sütőtökös lasagne

Volt még a fagyasztóban némi felkockázott sütőtök, meg a hétvégi beszerzésből maradt még pár gyors fogyasztásra váró paradicsom is. Sajt is akadt, bár nem mozzarella, de nem rontotta el a füstölt parenyica sem.

Már csak a lasagne lap hiányzott a fő összetevők közül, de azt kreatívan megoldottam házilag elkövetett tésztából. Rémlett ilyen recept, de nem találtam meg, úgyhogy a saját fejem után menve 2 tojásból, csipet sóból és teljes kiőrlésű lisztből gyúrtam tésztát. Még tavaly ősszel vettem egy nyújtó- és szeletelő gépet, azon áthajtva könnyedén megvolt a nyújtás, a (tepsihez méretezett) lapok kiszabásakor leeső részekből meg szélesmetéltet vágtam és megszárítva eltettem máskorra.


A sütő folyamatos kihasználásának érdekében a töksütés közben előkészítettem a keksznyomós kekszeket, amíg meg azok sültek, addig ebbe a mély tepsibe összeraktam a lasagne elemeit, egy üveg házi zöldséges mártással és jó sok zöldfűszerrel bolondítva. A kekszek után pedig ez ment a sütőbe egy fél órára.

A tök szezonális volta miatt egy darabig nem lesz ismétlés, de ősszel előkerül még ez a recept (hiába, no, Kaldeneker úr jól kitalálta ezt is!). Akkor majd mozzarelláról is gondoskodom hozzá :)

2 megjegyzés:

Vera írta...

Dulmina képzeld ma megcsináltam ezt a lasagne-t. Bizonyíték, hogy a lelkünk mennyire benne van a kajában. Nagyon ramaty állapotban vagyok, és ehetetlen lett! A Corában vettem nagyon jópofa, hullámos szélű lasagne tésztát, nem puhult meg, mert nem volt rá elég a paradicsom, vagy nem tudom, minden alkotórész egészben maradt, szörnyű volt :( Pedig Gyuri tényleg nagyon ínycsiklandóan csinálja és a tiéd külön önbizalmat adott. Tanulság: depisen ne kezdjünk főzni :)

Dulmina írta...

Javulást, és fel a fejjel! (Akár magamnak is mondhatnám, mert megint belefutottam valami nátha-szerűségbe :(
Tényleg az lehetett a baj, hogy kevés volt a nedvesség, azért nem volt mitől megpuhulnia. Ha nem égett oda, akkor talán némi paradicsomlével lehetne megmenteni. Vagy annak hiányában akár vízzel/alaplével. Én lapáttal fellazítanám, ráönteném a levet, hagynám állni, aztán betenném még egyszer sülni - próba, szerencse. Persze csak holnap, jókedvűen! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails