2007. december 20., csütörtök

Tejfölös harcsa

Ez volt a másik recept, ami ki volt nézve tavaly szentestére. Kevésbé különleges, mint a Hal narancságyon, de nem kevésbé finom. Később, ünneptől függetlenül meggyőződtünk minderről.

Tejfölös harcsa zöldségekkel

  1. Egy megfelelő tepsit vékonyan kikenünk olívaolajjal, majd kibéleljük vékonyra vágott császárszalonna-szeletekkel (kb. 15-20 dkg).
  2. Elrendezünk rajta 1 kg harcsafilét. Tengeri sóval és frissen darált borssal ízesítjük.
  3. Alufóliával lefedve addig sütjük, amíg a halhús majdnem puha (a szeletek vastagságától függően 20-25 perc, fagyasztott halból több).
  4. Amíg sül, előkészítjük a zöldségeket: felkarikázunk 3 paprikát, negyedekbe vágunk 0,5 kg csiperkegombát, cikkekre vágunk 2 paradicsomot.
  5. A halról levesszük a fóliát. A szeleteket megszórjuk pirospaprikával, majd elosztunk rajtuk 3 dl sűrű tejfölt. Az egészre rátépkedünk 1 kis csokor petrezselyem­zöldet, majd rászórjuk az előkészített zöldségeket.
  6. Alufólia nélkül még 10-15 percig sütjük. Ezalatt megpuhul a hal és átsülnek a zöldségek is.
  7. A kész halat a vele együtt sült zöldségekkel tálaljuk. Italnak fehérbor illik hozzá.


Jó étvágyat!

Forrás: http://www.mindmegette.hu

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails