2008. február 2., szombat

Blogajánló: (súly)Vesztőhely

Tippek, összefoglalók, receptek - fogyáshoz és életmódváltáshoz:


* * *

Nem hiszek a fogyókúrákban – csak az életmódváltásban.

Mikor sok egy helyben üléssel járó munkám lett, tennem kellett valamit a felszaladó kilók ellen.

Akkoriban cukrot már nem nagyon használtam, mert egy cukorbeteg családtagom kedvéért korábban átálltam alternatív megoldásokra a téren: édesítőszerek, méz, aszalt gyümölcsök, friss gyümölcsök használata a célra – no és egy idő után az édeset már sokkal kevésbé kívánó ízlés is kialakult.

S akkor búcsút intettem a fehér lisztnek is. Lett helyette Graham, meg teljes kiőrlésű – és nem csak búzából. Magam sütöm a kenyerem, meg péksüteményeket, lepényeket, tortákat, kekszeket – és megtanultam, hogy lisztes rántások, habarások nélkül is lehet főzni. A pasta az én konyhámban durum vagy Graham lisztből készült, a rizs is barna, és igen, a már említett házi sütik is.

No és azóta a „műanyagok” is kimaradnak – de nem is hiányoznak. Felejtős lett mindenféle csuda kocka, por, ízfokozó, keverék, aroma, miegymás. Van helyette igazi, házi, ízletes.

Meg a mozgás: gyaloglás, biciklizés, rossz időben itthoni torna. Vagy házimunka :) Egyszerűen kikapcsol, és még hasznos is.

Olvastam tudományos, meg tudományosnak kinéző írásokat a témában – s gyakran úgy érzem, a józan ész a legjobb tanácsadó. Persze egy kis leleményesség sem árt néha :)

Nem esik nehezemre így élni – mert jókat főzök, s jókat eszek utána. Meg jókat tekerek, néha csak úgy, szórakozásból. És legfőképpen jól érzem magam.

Gyakran ütközök falakba persze: jobb esetben csak furcsán néznek rám (natúr tea, porcukorréteg lesöprése, kösz nem kérek csokit), rosszabb esetben csak azért nem maradok éhen, mert előrelátó voltam, és gondoskodtam megfelelő hazairól. Meg persze a fanyalgás a „reform” ételekre. De van egy trükköm: csak az étkezés befejeztével és a dicséretek bezsebelése után árulom el a vendégeimnek, hogy nemcsak finomat, de egészségeset is ettek nálam.

Ezennel szeretnék minden érdeklődőt virtuálisan meghívni a konyhámba, remélve, hogy tudok hasznos dolgokkal szolgálni ahhoz a bizonyos életmódváltáshoz. Nekem már sikerült! :)

* * *

Ezért csatlakoztam a (súly)Vesztőhely szerzőinek lelkes csapatához. Ottani írásaimat a -Dulmina címke alatt találod meg, de persze ne csak engem olvass! :-)

1 megjegyzés:

Sütis néne írta...

én is egyre inkább próbálok áttérni a te utadra, mert a szervezetem "szólt", hogy így nem jó...:-( persze nem megy azonnal, de dolgozom az ügyön! ;-)))
kicsit körülnéztem nálad, tetszenek a receptjeid!;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails