Recept: Paradicsomos fűszeres rizs
Hozzávalók: 1 bögre (
Elkészítés:
- A rizst megmosom, lecsepegtetem.
- A konzerv leöntött levét vízzel kiegészítem 2 bögrényire (0,5 literre).
- A folyadékot egy kis lábasban lassan felforralom a sóval, paprikával és bazsalikommal.
- Közben egy másik edényben felforrósítom az olívaolajat, majd kevergetve pár percig pirítom benne a rizst (a szakirodalom szerint így nem ragad össze – van benne valami).
- Felöntöm a folyadékkal, nagy lángon felforralom, majd szorosan lefedem, és nagyon kis lángon főzöm 30-35 percig.
- Elzárom a lángot, de a lefedett rizst még hagyom tovább párolódni 10-15 percig.
- Leveszem a fedőt, hozzákeverem a felkockázott paradicsomot, és petrezselyemzölddel megszórva melegen tálalom.
Fontos: A rizst párolás közben sem kevergetni, sem nézegetni nem szabad. Először nem hittem, hogy igaz, aztán egyszer egy hosszúra nyúlt telefonbeszélgetés után ránézve a rizsre megállapítottam, hogy rég sikerült olyan jóra :-)
Forrás: Kurma dásza: Ínycsiklandó vegetáriánus receptek, 33. oldal
Utólagos kiegészítés: Nemcsak önálló ételként, hanem töltelékként is felhasználható. Én például paprikát töltöttem meg vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése