2008. február 12., kedd

Mártogatós sült zöldségek

Annyiféle zöldségről olvastam mostanság, hogy megsütve milyen finom, hogy végül azt találtam ki, hogy nem egyesével próbálgatom végig őket, hanem egyetlen étel keretében.

Begyűjtöttem hát mindegyikből egy-két darabot. Amit lehetett, jól megsikáltam, hogy ne kelljen meghámozni; amit meg nem lehett rendesen lemosni, azt persze mégiscsak meghámoztam. Kis hasábokra vágtam őket, s hogy a végén tudjam majd, hogy melyik mi volt, fajtánként sorakoztattam őket egy vékonyan kiolajozott tepsibe.

Balról jobbra: zeller, cékla, petrezselyemgyökér, répa és pasztinák. Alufóliával letakarva bő fél óráig sütöttem őket - így még épp roppanósak maradtak. Közben annyira jó illatuk volt, hogy úgy döntöttem, csak valami nagyon egyszerű mártogató lesz hozzájuk. Íme a befutó:

Igen, csak így simán, még a petrezselyem félretett zöldjét se kevertem bele. Csak kézzel szépen belemártogattam a sült zöldségeket. Nem kívántam hozzá semmilyen fűszert, még sót sem. Inkább élveztem a zöldségek ízét. Személy szerint a pasztinák meg a cékla ízlett legjobban.
(eredetileg a (súly)Vesztőhelyen)

3 megjegyzés:

Kata írta...

Ez nagyon jól néz ki. Elárulod nekem, hol lehet pasztinákhoz jutni??? Nekem még sosem sikerült :o(

Dulmina írta...

Én a piacon vettem egy öreg bácsitól a hétvégén. Egyébként egy nem túl kényes növény, tavasszal tervezek ültetni a kertembe is - aztán majd meglátjuk, mennyire bírja itt a kiképzést :-)

starfi írta...

nyugodtan ültess-vess a kertbe, szerintem simán bírni fogja, nálunk már szinte vadzöldségként is jól el van, bármiféle öntözgetés-gondozgatás nélkül:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails