A megvalósítás végül eképpen zajlott:
Szétnéztem egy kicsit az interneten zabpelyhes muffin receptek után kutatva. Végül ezt választottam kiindulási alapnak, no nem azért, mert ezt adta elsőnek a Google, hanem mert egy tucatnyi találat átnézése után ebben láttam leginkább fantáziát. A méz mennyiségét persze alaposan csökkentettem, tej helyett joghurtot használtam, és a tojások helyett is a jól bevált őrölt lenmag + víz került bele.
Tehát egy tálban összekevertem az alábbiakat (nem bonyolítva, hogy külön a szárazak, meg külön a folyékonyak, hanem rögtön egyben az egészet):
- 1 pohár natúr joghurt (utólagos megjegyzés: kefírrel is jó)
- 1 pohár zabpehely (egy régebbi, száraz joghurtospohárral mérve, hogy ne ragadjon bele egy része) (utólagos megjegyzés: másféle gabonapehely is jó, mondjuk árpa)
- 1 pohár teljes kiőrlésű liszt
- 1 dl étolaj (csak úgy szemre - legközelebb kevesebb is elég lesz!) (utólagos megjegyzés: 1/2 dl elég)
- 1/2 dl méz (szintén csak szemre - különben meg ízlés szerint)
- 2 evőkanál őrölt lenmag
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- víz a megfelelő állag eléréséhez (nekem úgy 1/2 dl kellett még)
200 fokon 25 perc alatt sült meg (tűpróba nem árt).
Langyosan volt a legfinomabb.
A tészta nagyon bejött nekem, más gyümölccsel is használni fogom a receptet.
1 megjegyzés:
Nagyon jó a süti, és ráadásul EGÉSZSÉGES!
Gratula hozzá!
Megjegyzés küldése