Hogyan készítem?
Bevágások mentén harmad vagy negyed darabokban lefejtem a narancsok héját, majd sütiszaggatóval különféke formákat vágok belőle. Éles késsel nem túl mély faragást készítek rá, valamint fűszereket tűzök bele. A szegfűszeg betűzése előtt fogpiszkálóval, a fahéjdarabé előtt kés hegyével kis lyukat készítek. Ha fel szeretném majd kötni valahová, akkor a tetejére is szúrok egy lyukat fogpiszkálóval, hogy így száradjon meg.
Mire fogom használni?
- illatosításra
- ajándékkísérőnek
- karácsonyfadísznek
- tetszőleges egyéb dekorációnak
- ...
4 megjegyzés:
Ezek gyönyörűek! Meddig tartanak ki szalonképes formában? (pl.ajándékkisérés céljára.)
Hát ez gyönyörű lett! gyönyörű! És milyen jó illata lehet :-) én is kipróbálom :-) Sikerült továbbfejlesztened a szegfűszeget a narancsba szurkáló verziót :-)
Két-három nap alatt ugyanúgy kiszáradnak, mint a "sima" narancshéj, de tulajdonképpen így is szépek, csak az illatuk már messze nem olyan intenzív. Meg ha túl gyorsan száradnak ki, akkor kicsit össze is kunkorodnak.
Szia!Én is ellátogattam az oldaladra:-) Ezt a narancsdíszítést én is karácsonykor kipróbálom.Szuper ötlet!Az oldalad is nagyon jó!Gartula!
Megjegyzés küldése