2007. december 14., péntek

Palacsinta - két receptből egy harmadik

Szóval az úgy volt, hogy kinéztem Zsuzsi Erdélyi túrós palacsintáját, és hozzá is fogtam az elkészítéséhez.

"8 darab palacsinta" - ehhez előástam egy jól bevált receptemet, amiből most csak a tésztát állt szándékomban elkészíteni.

Úgy is lett. Csak aztán a sütés közben erősen elkezdett járni az agyam a folytatáson, és a vége az lett, hogy az egyik receptből is vettem egy kicsit, meg a másikból is.

Aminek egy finom narancsos illat mellett ez lett az eredménye:


Recept: Túrós-narancsos palacsinta


Hozzávalók:


A tésztához: 3 tojás, 16 dkg Graham liszt, 8 dkg búzacsíra, 1/2 liter víz vagy tej, csipet só, kevés olaj
A töltelékhez: 1/2 kg túró, 1 narancs leve és lereszelt sárga héja, 1 marék mazsola, fahéj, ízlés szerint édesítő, pár kanál tejföl (ha anélkül nagyon száraz)
A tetejére: 2 kis doboz natúr joghurt vagy tejföl, 1 marék durvára összevágott dió, pár kanál akácméz.

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit simára keverem, és kb. 1 órát állni hagyom, majd kisütöm. Az első előtt vékonyan kiolajozom a palacsintasütőt; a többinél ez már nem szükséges. (Ebből a tésztából nem lehet papírvékony palacsintát sütni, de a túrótöltelékhez ez nem is olyan nagy baj.)
  2. Egy tálban összekeverem a töltelék hozzávalóit.
  3. Megtöltöm a palacsintákat, majd kivajazott tepsibe sorakoztatom őket.
  4. Ráöntöm a joghurtot, rászórom a diót és meglocsolom a mézzel.
  5. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm, amíg pirulni kezd a teteje.

1 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Na, így sem akármi, biztos finom lett a mézzel és dióval.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails