2007. december 9., vasárnap

Zabpelyhes keksz – második felvonás

Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttem, hogy kipróbálok egy másikat is a nemrég kinézett három zabpelyheskeksz-recept közül. Ezúttal a zabpelyhes-csokisra esett a választásom.

Természetesen jó minőségű étcsokiból, ráadásul narancsosból készítettem el. A barnacukrot meghagytam, a fehér helyett viszont 1 evőkanál folyékony édesítőt használtam, a vaníliás cukor helyett meg vanília kivonatot. No meg jól bevált Graham lisztet tettem a zabpehelyliszt mellé. Ez most épp volt itthon készen, de olyan is előfordult már, hogy kávédarálóval egyszerűen ledaráltam az egész zabpelyhet. Meg persze nem hagytam ki a fahéjat, és még egy nagy narancs sárga héját is belereszeltem a tésztába. Ami meglehetősen sűrű lett. Tettem hozzá hát egy kis vizet, úgy egy decit, hogy azért valamennyire összeálljon (és utána rájöttem, hogy inkább a narancs levét kellett volna belefacsarni - mindegy, majd legközelebb). Így ugyan kicsit tovább kellett sütni, de ezen már ne múljon. Örömmel tapasztaltam, hogy ezek a kekszek nem ragaszkodnak úgy a sütőpapírhoz, mint a pár nappal ezelőtt sütöttek. De nem csak ebben különböznek, állagra is mások. A tetszési index viszont hasonló! :-)

--------------

Utólagos kiegészítés:

Mivel a bejegyzésben szereplő hivatkozás az eredeti receptre már nem működik, a jegyzetfüzetemből beírtam azt, ennek a "gyűjtő" bejegyzésnek a végére.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails