2009. február 1., vasárnap

Tésztás-gombás egytál

Jó fél órája ezt a választ adtam magamnak a szokásos "Mit ennék most szívesen?" kérdésre:

Vizet forraltam tésztafőzéshez. Közben kimentem a sufniba egy üveg gombabefőttért meg egy csomag száraztésztáért (ami ezúttal durumbúzás szarvacska lett). A tészta negyedét (12,5 dkg-t) a forró vízbe öntöttem, majd lefedtem, és kis idő elteltével elzártam alatta a lángot (így is megpuhul a zacskón írt idő alatt, és garantáltan nem fut el). A gombafejeket kivettem a léből, és cikkekre vágtam (a 720 ml-es üveg tartalmának csak a felét használtam fel az egyszemélyes adaghoz). Mély serpenyőben kevés olívaolajat forrósítottam, majd rádobtam a felaprított gombát, és pirítgattam egy kicsit, meg beletépkedtem pár kakukkfűág leveleit. A tésztát idejében leszűrtem (mániám, hogy al dente legyen, ne túl puha), és azt is a gombához raktam. Együtt is pirítgattam még, időnként átkeverve egy falapáttal. Majd tányérra borítottam, egy kis füstölt sajtot reszeltem a tetejére, és már készen is volt a finom vacsora.

2 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Nagyon szeretem a gombás ételeket is, jót ehettél ma. Látom, a füstölt sajt már-már függőség Nálad mostanában, nem? :-)

Dulmina írta...

Épp most írom a függőségeimről a bejegyzést, de erre nem is gondoltam :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails