2009. február 3., kedd

Bulgur aszalt paradicsommal

Bemutatom a "Gyors vacsora" kategória legújabb felfedezettjét:

Az egyszemélyes adaghoz 1 dl bulgurt feltettem főni 2 dl vízben, kevés vegyeszöldséges fűszersóval ízesítve. Összevágtam egy fél marék aszalt paradicsomot (negyedekbe a karikákat; ollóval ment legkönnyebben), majd ezt is hozzáraktam. Lefedtem, megvártam, míg felfő, majd elzártam alatta a lángot, és állni hagytam. Jó tíz perc múlva szárított bazsalikomot és némi olívaolajat kevertem hozzá, és már kész is volt az ízletes vacsora, minimális munkával.

2 megjegyzés:

Adéle írta...

Szia Dulmina!

Ha van kedved, próbáld ki a szárított paradicsomos árpagyöngyöt.
Eredetileg Kaldeneker-recept, de én is feltettem a blogra: http://cuisineadele.blogspot.com/2008/12/szrtott-paradicsomos-rpagyngy.html

Nekem nagyon bejött!

:-))))

Adéle

Dulmina írta...

Tudtam, hogy valahol olvastam már valami hasonlót, csak nem tudtam, hol keressem :) Köszönöm a tippet, most már forrással együtt mentettem a kipróbálásra várók közé.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails