Az egyszemélyes adaghoz meghámoztam és vékony hasábokra vágtam 1 adag krumplit (tányéron, csomójára "mérve"), majd egy tepsire raktam, összeforgattam 1 evőkanál olívaolajjal, és vékony rétegben szétterítettem úgy, hogy a tepsi egyik vége szabadon maradjon a sajtnak. Enyhén sóztam, aztán betettem a sütőbe, és 200 fokra kapcsoltam. 20 perc elteltével pedig mellétettem az előkészített sajtot is a saját papírján, és így sütöttem készre (még 10 perc, a krumplit kell kóstolni).Míg a krumpli sült, kibontottam 1 csomag natúr Camembert sajtot, fogpiszkálóval megszurkáltam a tetejét, friss zöldfűszereket tűztem bele (kakukkfű, zsálya és rozmaring akadt itthon), és megcsepegtettem egy kis olívaolajjal. Ennek sokkal kevesebb sütés kell, mint a krumplinak, azért a késleltetett berakás.
Tálaláskor a tányér közepére emeltem a sajtot, és köréje raktam a krumplit. Amíg lefényképeztem, épp ehetőre hűlt. A sajt tetején felvágtam a héjat, így remekül hozzá tudtam férni az olvadt belsejéhez, és azzal enni a krumplit. A zöldfűszerek finom ropogósra sültek, főleg a zsálya ízlett, legközelebb többet rakok belőle.
Friss zöldfűszerek hiányában pedig nem szárítottal próbálkoznék, hanem inkább natúr sütném meg a sajtot, és egy hozzá illő dzsemmel dobnám fel a tálaláskor (mint amit a rántott Camemberthez szokás): például bodzadzsemmel vagy birsalmás szőlődzsemmel.
Idő: kb. 35 perc elteltével lehet enni, de ebből 5-10 percnyi csak a munka
Pénz: ez most 350 Forintból kitelt, amúgy nyilván a Camembert a fő tétel benne
Az olívaolaj kivételével hazaiból.
1 megjegyzés:
Koszonom, hogy egy erdekes blog
Megjegyzés küldése