2010. január 30., szombat

Káposzta-kolbász-krumpli egytál

Igazi téli fogás, cseréptálban összesütve a címben említett három hozzávaló, a felsorolás sorrendjében:

2 adaghoz felhasználtam egy fél fej (kb. 0,5 kg) káposztát (deszkán, késsel felcsíkozva), egy arasznyi darab füstölt kolbászt (bőre nélkül szeletelve) és fél kilónyi vékony héjú krumplit (alaposan megmosva, kettévagdosva). Hideg sütőben indítva 200 fokon 45 percet sütöttem, plusz 15 percet az elzárt sütőben hagytam.

Fűszerezni nem kívántam, egy megfelelően ízletes kolbász szerintem tökéletesen elintézi az ügyet. Ki-ki sózhatja a tányérján, ízlés szerint.

Savanyú káposztából talán még jobb lett volna, csak az sajnos már elfogyott, és nyers káposztám sincs már itthon annyi, hogy érdemes lenne nekiállni savanyítani. Ecetes uborka viszont szerencsére akadt a sufniban, úgyhogy ezt tálaltam mellé, hogy mégis meglegyen a savanyú.

Idő: egy jó óra elteltével lehet enni, de csak 10 percnyi munka az összerakás
Pénz: kb. 250 Forint a fenti mennyiség
Hazai hozzávalókból.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Dulmina,

Csak azt nem értem, hogy nagy vegás házi tündérként hogyan szerepelhettél a Kanál Forradalma c. műsorban?

NAGYOT CSALÓDTAM BENNED!

Sajnálom, hogy elbuktad a kanál forradalmat. Igazán nagy káááár.

nokedlis írta...

dulmina, neked mindig olyan egyszerü, de nagyszerü ötleteid vannak! tízperces munkával ilyne remek vacsorát! fel is jegyzem!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails