2010. január 29., péntek

Gombás pizza

Kiadós és ízletes ebéd, alig egy kis munkával - persze ez csak azért lehetséges, mert a megfelelő időben (nyár végén, a hozzávalók szezonjában) nem sajnáltam a fáradságot a szószfőzésre és -eltevésre.

Az alap a jól bevált pizzatészta, ezúttal némi kelesztéssel, ami kifejezetten jót tett neki. A rávaló pedig egy üveg (330 ml-es) padlizsános-paprikás paradicsomszósz, kb. 1/2 kg közepes méretű csiperkegomba (a felsorakoztatott kalapok közé "rácsot" raktam a félbevágott, illetve felkarikázott tönkökből), egy csokor friss kakukkfű levelei (miután kibányásztam a hó alól, kutya baja), valamint 10 dkg reszelt sajt (füstölt parenyica). 180 fokon fél óra alatt megsült, előmelegítés nélkül.

Idő: kb. 1 óra elteltével lehet enni, de ebből csak kétszer 10 percnyi munka (az egyik felvonás a tésztagyúrás, a másik meg a pizza összeállítása)
Pénz: kb. 700 Forint az egész, ami 3 bőséges vagy 4 normál adag
Hazai alapanyagokból, az olívaolaj kivételével.

0 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails