Kifőztem egy adag durumbúzás masnitésztát al dente állagúra. Közben rózsáira szedtem és falatnyi darabokra vágtam egy brokkolivirágot, majd kevés olajon időnként megkeverve roppanósra pároltam. Közben zöldséghámozóval megtisztítottam a brokkoli szárát. Tányérra raktam a tésztát és a brokkolit, majd ráreszeltem a nyers torzsát, és az egészet jóízűen megettem.A torzsa ízlett nyersen, az egész brokkoli viszont nem volt már annyira friss és zsenge, hogy kívánjam így. Ezúttal a szószosításból is jó volt kitörni, és élvezni a párolt brokkolit a maga valójában. A reszelt torzsa pedig kiváló "illúzió-sajt", még ha nem is olvad :)
1 megjegyzés:
A brokkolit mi is nagyon megkívánjuk néha, de van, hogy nem friss, vagy drága. Tavaly a kertben is nőtt egy kevés, de valamilyen élősködő megtámadta. Pedig amúgy nagyon finom zöldség, szinte minden formában szeretem.
Megjegyzés küldése