2008. november 15., szombat

Mi van a kert aljában?

Természetesen a csicsóka-ültetvényem. Ma ilyen bányász-szerencsém volt:

A legnagyobbon magam is meglepődtem, a többi átlagosnak mondható. (Viszonyításképp: 10*10 cm-es járólap van alatta.)

Persze nem volt semmi kitúrni mindezt a tarackosban:

Konditerembe se kell járnom, és megvan a testedzés :) Most, hogy a szárak már igencsak elszáradóban vannak, "átlagban" kezdtem szedni. Vagy legalábbis törekedni rá. Merthogy a tőnél van egy adag, meg körülötte még elég nagy területen szétszórva (ezt ugyan korábban már ritkítottam, amikor a töveket még nem akartam bántani). Próbáltam követni a gyökereket, és úgy szedni ezt a szórványt, de biztos maradt ott is. Tavasszal majd kiderül, hogy mennyire voltam alapos :) Különben nem baj, ha nem nagyon, mert így a vetés el van intézve (csak azért túl sűrűn se célszerű lennie).

A még álló példányok egy része a ködben:

Hamarosan levágom a szárakat, csak a hely jelzésére hagyok meg 30-40 centit. A többi jó lesz betakarni például a fügefákat.

Télire hagytam azt a részt, ahol egy kicsit lazább a talaj, tehát könnyebben szedhető a gumó. Ennyi könnyebbségem hadd legyen a hidegben. Mert ezt folyamatosan célszerű szedni, mivel elég rosszul tárolható. Én még szerencsésnek mondhatom magam a sufnival, ahol egyenletes a hőmérséklet és nem túl száraz a levegő, de bizony egy hét után már érzem, hogy fonnyadt a tárolt csicsóka (idebenn egy nap is elég neki ugyanehhez).

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Utoljára gyerekkoromban ettem csicsókát de nagyon imádom!! Irigyellek!:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails