A receptet itt találtam ma délután, és mivel minden volt hozzá itthon, el is készítettem vacsorára. Hiszen ez olyan, mint a halava, csak a cukorszirup van kiiktatva belőle (amit valamikor édesítővel csináltam, de már arról is erősen leszokóban vagyok; a mézet meg sajnálom melegítéssel tönkretenni). A sok fahéj, no meg a sok friss, nyers gyümölcs (most épp körte, őszibarack és szilva) pedig még vonzóbbá teszi számomra. A gombócozást kihagytam, inkább kikanalaztam egy müzlistálból. Az esti lámpafényben nem kíséreltem meg lefotózni, mert amúgy sem valami látványos, de nem is ez a lényeg :)
Utólagos kiegészítés: Kép és egy kicsit továbbfejlesztett változat itt.
2 megjegyzés:
Az eredeti halava recept tényleg extra sok cukrot tartalmaz. Én is csökkenteni szoktam és kanalazzuk mi is :)
Üdv Dulmina!
Renátától kaptunk egy üveggyöngyöt és akkor neked szeretném tovább gurítani...
Az abc összes betűjével kell egy szót mondani, vagy mi a szösz...
Én mondjuk úgy játszottam, hogy milyen evéssel kapcsolatos szavakat tudok mondani, és igazán kíváncsi vagyok, hogy neked mint veterán Gasztrobloggernek mik jutnak az eszedbe... :)
Gouranga
Megjegyzés küldése