A tavalyi nyár nagy felfedezése volt számomra a cukkini. No igen, akkor még úgy mentem a piacra, hogy "a zöld a cukkini, a lila a padlizsán; a zöld a cukkini, a lila a padlizsán - csak meg kéne tanulni, ha már egyszer úgy néz ki, hogy vega leszek..." Merthogy tökfélékből nálunk gyerekkoromban csak patiszon volt rogyásig (mindig csak rántva - utáltam a készítését, és egy idő után az evése sem vonzott), meg néha főzőtök (általam nem túl kedvelt főzeléknek, illetve ha hígabbra sikerült, akkor ugyanaz levesnek tálalva - mivel már akkor sem voltam leveses, ez még kevésbé jött be), meg néhány évben sütőtök is (sütve - az viszont finom volt!).
A tavaly kipróbált cukkinis receptek közül pedig ez volt a kedvenc. Gyorsan elkészíthető, és megfelelően sütve (= ne szívja meg magát olajjal) könnyed nyári fogás. Személy szerint nem vagyok híve az előzetes besózás, majd kifacsarás című procedúrának (és nem csak ennél, hanem általában), úgy mindenestül sütöm, akár bekeverés után azonnal. Mint például tegnap ebédre is...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése