2008. július 16., szerda

Sült paprika

Egyszerű, felhasználóbarát változatban, vagyis véletlenül sem fűtve az elkészítéssel többet a konyhát, mint az feltétlenül szükséges. Tehát sütő helyett a tűzhelyen, pár perc alatt sütve:

A paprikákat felcsíkozom, ügyelve rá, hogy minél kevesebb mag maradjon benne. Serpenyőben kevés olívaolajat forrósítok, rádobom a paprikát, és nagy lángon, időnként megkeveve addig pirítom, míg helyenként barnulni kezd, de azért alapvetően még roppanós. Azonnal tálalom, némi zöldfűszerrel (most épp bazsalikomlevelek kerültek rá) és paradicsomszeletekkel. Húsevő családtagjaimnál "köret" kategóriában fut, de ilyenkor nyáron nagyon kedvelik.

Megjegyzések:
Ha előtte meg kellett mosni a paprikát, akkor mindenképpen jól megszárítom, különben sülés helyett inkább puhára párolódik. Nagyobb mennyiség készítésekor nem érdemes sokat tenni egyszerre a serpenyőbe, mert úgy a forgatás is nehézkes, meg nem is sül olyan szépen (mivel pár perc alatt kész van, nem tragédia, ha több menetben készül el). Fonnyadt paprikából is egész jó, tehát ha már nyersen nem az igazi, akkor például ebben szokta végezni nálam. Ha vegyesen van érettebb és kevésbé érett paprikám, még látványosabb a narancssárga minden árnyalata a tányéron.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails