2008. július 21., hétfő

Szedres-őszibarackos süti

Ez a morzsasüti egy kicsit tartalmasabb, mint amit a múlt héten készítettem:

Kaldeneker György receptjét követtem, csak a gyümölcsöt cseréltem le benne, meg alighanem sokkal többet raktam bele (nem mértem, csak úgy szemre szórtam, hogy szerintem jó legyen az arány a tésztához képest). Nekem több idő kellett a sütéshez, és a végén még légkeverésen is kapott pár percet, hogy szépen megpiruljon a teteje is. Mivel úgy ítéltem meg, hogy eléggé reménytelen ügy úgy kivarázsolni a tepsiből, hogy ne hulljon szét, inkább egyenesen onnan kanalaztam ki (másnapra aztán javult az állaga, óvatosan fel lehetett szeletelni és kiemelni a kockákat). Vendégeknek kisebb formákban készítenék egyszemélyes adagokat.

2 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon finom lehet ez a süti, a receptet már én is nézegetem egy ideje...

Dulmina írta...

Nálunk az egész családnak ízlett, úgyhogy lesz majd máskor is - bár a szezon elmúltával majd másmilyen gyümölccsel. A vaj miatt ugyan elég tartalmas, de egy vasárnapi desszertnek belefér :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails