Ez a morzsasüti egy kicsit tartalmasabb, mint amit a múlt héten készítettem:
Kaldeneker György receptjét követtem, csak a gyümölcsöt cseréltem le benne, meg alighanem sokkal többet raktam bele (nem mértem, csak úgy szemre szórtam, hogy szerintem jó legyen az arány a tésztához képest). Nekem több idő kellett a sütéshez, és a végén még légkeverésen is kapott pár percet, hogy szépen megpiruljon a teteje is. Mivel úgy ítéltem meg, hogy eléggé reménytelen ügy úgy kivarázsolni a tepsiből, hogy ne hulljon szét, inkább egyenesen onnan kanalaztam ki (másnapra aztán javult az állaga, óvatosan fel lehetett szeletelni és kiemelni a kockákat). Vendégeknek kisebb formákban készítenék egyszemélyes adagokat.
2 megjegyzés:
Nagyon finom lehet ez a süti, a receptet már én is nézegetem egy ideje...
Nálunk az egész családnak ízlett, úgyhogy lesz majd máskor is - bár a szezon elmúltával majd másmilyen gyümölccsel. A vaj miatt ugyan elég tartalmas, de egy vasárnapi desszertnek belefér :)
Megjegyzés küldése