2008. július 27., vasárnap

Töltött paprika

A rizstejkészítési projekt melléktermékeként előállt agyonfőtt rizs feléből (tehát nyersen 25 dkg barnarizsből) töltött paprika lett. Azért pont paprika, mert ennek nincs kivájt bele (illetve a csutkának irány a komposzt :), amit valahogyan illenék visszaforgatni a töltelékbe.

Az alaposan lecsöpögtetett rizst jól megfűszereztem: darált borssal, vegyeszöldséges fűszersóval meg egy nagy csokor összevágott zellerzölddel. A megfelezett paprikákba raktam (nekem 5 db, vagyis 10 fél paprikába lett elég - nyilván méretfüggő a dolog), egy kis füstölt parenyicát szeleteltem a tetejére, aztán 200 fokon addig sütöttem, míg a sajt megpirult rajta. Paradicsomot meg még több zellerzöldet raktam mellé a tányérra, amolyan ehető díszítésként.

2 megjegyzés:

Eszter írta...

a paprikacsutka újrahasznosítására ajánlom: zöldséglevesben, pörköltalapban főzd meg-kiváló ízt ad az ételeknek. Én mélyhűtőbe teszem, és télen elő- előveszek belőle ételízesítőnek.

Dulmina írta...

Köszönöm az ötletet! Nem csak ebből, de a lecsó- meg a zakuszkaeltevés melléktermékeként is sok paprikacsutka szokott lenni nálam, úgyhogy alapanyagból nem lesz hiány :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails