Ha már nagyritkán bundázásról van szó, inkább olyat készítek, ahol egyszerűen bele kell mártogatni a dolgokat valami keverékbe, kisütni, és kész. Lényegesen kevesebb idő, lényegesen kevesebb mosatlan, nincs lehullott morzsa, s ha elég vékony az a bundázandó valami, akkor még előfőzőcskézni se kell.
Ma padlizsánt meg cukkinit bújtattam sajtos bundába, de bármilyen zöldséggel működik a dolog (sütöttem már zsenge karalábét, patiszont, répát, krumplit, de még gombát is így). Sőt, valamikor kisebb csirke- vagy pulykahús-falatkákat is készítettem ily módon.
A padlizsánt és a cukkinit felkarikáztam. Ha zsenge, nem szükséges meghámozni és kibelezni. Szerintem a lezózás-lékifacsarás című művelet is felesleges (a patiszonnál is eltekintek tőle).
Serpenyőben olajat forrósítottam, és ebben kisütöttem a bemártogatott karikákat, ügyelve rá, hogy ne szívják magukat tele olajjal (főleg a padlizsán hajlamos szivacsként működni.)
Papírszalvétára szedtem ki, és már tálaltam is. A bunda maradékát üresen kanalaztam az olajba, és kis plecsniket sütöttem belőle.
(Megjegyzés: Másik, tej- és tojásmentes bundázási módról itt írtam korábban - ezt is szoktam időnként használni, csak most így nyáridőben nem kívánom azt az ízvilágot.)
2 megjegyzés:
Kedves Dulmina,
Nagyon tetszenek a bejegyzéseid, ételeid. Nem volna kedved videón is közzétenni a művészeted? :) A képeid nagyon szépek, igényesek, és szívesen segítünk bármiben, ha videózás terén még esetleg tapasztalatlan lennél. Kérlek, itt jelentkezz, ha van kedved hozzá: http://www.videosmart.hu/contact. Beszéljük meg!
Üdvözlettel,
Bognár Ákos
szia Dulmina!
A bundázott zöldségek nálunk kedveltek, bár változó ennek összetétele, nyáron a könnyedebb verzió megy jobban.
Ha van kedved most már átkukkanthatsz hozzám is, elég fapados, mert az én műfajom nem igazán a fotózás és a számgépes műveletek.
Így most olyasmi a virtuális konyhám, mintha egy főzőlapon főznék egy bungallóban. :)
http://lettudatoskonyha.blogspot.com/
Megjegyzés küldése