2008. július 29., kedd

Őszibarackbefőtt

Vasárnap bevásároltam jó sok munkát a piacon :)
Például ezt:

(Megjegyzés: Befőzéssel kapcsolatos általános hasznosságokról itt írtam.)

Meg még mást is, de arról majd máskor...

10 megjegyzés:

Kata írta...

Szia, nézz be hozzám, ha van egy perced ;o)
www.hobbifozocske.blogspot.com

Cukroskata írta...

Ezt nagyon szívesen kipróbálnám, de nincs kuktám :-( Mit gondolsz mennyi ideig főzzem?

Dulmina írta...

Korábban a meggy kapcsán más is felvetette már ezt a problémát. Akkor elgondolkodtam, és erre jutottam:
"Az az igazság, hogy én se használom másra a kuktát, csak erre, és csak azért van kuktám, mert a megvett ház sufnijában találtam, és persze sajnáltam kidobni...
Közben gondolkodtam, hogy kukta hiányában mit tennék: úgy választanám meg a fazekat és az üvegeket, hogy a fazék saját (jól illeszkedő) fedőjét rá tudjam tenni, így jól felforralnám, majd onnan számítanám a 15-20 perc főzést. Ha kihűlve ráhúzódott a tető az üvegekre, akkor győzelem!"
Szerintem működnie kell így is, hiszen a légmentes zárás meg a hőkezelés tartósít...

Cukroskata írta...

Köszi, kipróbálom :-)

Unknown írta...

Meglepi nálunk is:D www.rosselelet.blogspot.com

erős ildikó írta...

További örömteli alkotást kívánok:
http://napmatka.blogspot.com/2008/07/ksznm-djat.html

Üdvözlettel: Napmátka

Renata Kalman írta...

szia Dulmina!
Na jó, nem tolongok, látom csúcsforgalom van, de ha lesz időd lépj át hozzám légyszi...

Névtelen írta...

Én kérdéssel jövök: hogyan hámozod meg az őszibarackot? Leforráztam többször is, de még mindig nem jó... Olyan barackot vettem a piacon, ami még nem puha, ezért nem megy...? (Ez a bajom a befőzéssel: az előkészítés nagyságrendekkel tovább tart, mint a főzőcske...) A többi gyümölcs hámozása is érdekel, ha van tuti tipped :) Köszi!

Dulmina írta...

Lehetőleg olyan barackot veszek, ami annyira érett, hogy könnyedén le lehet húzni a héját. Én az ilyennek az ízét is jobban szeretem, mint a kevésbé érettét. Csak a "szőrös" fajta barackot hámozom, a kopaszat egyáltalán nem. Úgy általában is igaz, hogy aminek szép sima, vékony héja van, azt nem nyúzom, mert nem zavar héjasan sem. A paradicsomnál jól működik a forrázás, a többinek - ha szükséges - késsel vagy esetleg spárgahámozóval esek neki. Vagy esetleg megkérem a Főkóstolót, hogy legyen szíves... :)

Dulmina írta...

Még egy tipp: a forrázás csak akkor hatékony, ha a hideg gyümölcsök behelyezése után is forrásban marad a víz.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails