2008. január 24., csütörtök

Az én dagasztás nélküli kenyerem

Annyi jót olvastam már róla számos helyen, hogy muszáj volt kipróbálnom.

Dolce Vita kenyeres cikkének végén volt egy nemesen egyszerű recept, azt vettem alapul, csak én teljes egészében Graham lisztből csináltam. Így kb. fél liter víz kellett hozzá a megfelelő állaghoz. (Igaz, a lisztet sem mértem ki nagyon pontosan, mert úgy voltam vele, hogy úgyis az állag dönt...)

Az előírt várakozási idő után megsütöttem:

A kapott kenyér belszerkezete sokkal inkább hasonlít az "igazira", és egyáltalán nem morzsálódós. Ropogós héja van, és három napig biztosan eláll - többet sajnos nem volt módjában :-) Egyelőre jobban ízlik, mint a kenyérsütős kenyerek...

Remélem, végre azokat is rá tudom ezzel a recepttel venni a környezetemből a házi kenyérsütésre, akiket eddig riasztott a tésztadagasztás vagy a kenyérsütő gép mint olyan.

Én meg, ahogy magamat ismerem, előbb-utóbb majd elkezdem variálni az ízesítését, de ez már egy másik történet...

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails