2008. január 5., szombat

Újévi lencse

Legyen lencse újévkor, de lehetőleg ne főzelék, és ne leves... Ne legyen lisztes, meg az sem árt, ha gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és nem mellesleg finom.

Némi kutatómunka és gondolkodás után Dulmina ezt is megoldja.


Recept: Újévi lencse

Hozzávalók: fél kiló lencse, egy üveg lecsó, szárított zellerzöld, víz, só, szárított petrezselyemzöld a díszítéshez, húsevőknek kolbászkarikák.

Elkészítés:
  1. Szilveszter este nem felejtem el bő vízbe beáztatni a lencsét. Így sokkal gyorsabban megfő majd.
  2. Egy lábasban elkezdem melegíteni a lecsót, hozzáadom a leszűrt lencsét, valamint annyi vizet, hogy épp ellepje. Szárított zellerzöldet morzsolok bele, nagy lángon felfőzöm, majd kis lángon addig főzöm lefedve, míg a lencse megpuhul (kb. 15 perc).
  3. Sóval ízesítem.
  4. Tányérokra szedem, majd szárított petrezselyemzöldet morzsolok rá. Húsevőknek körberakom jóféle házikolbászból szelt karikákkal.
Jó étvágyat hozzá, és persze boldog új évet!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails