Idén csak uborka került az üvegekbe, almapaprika nélkül (egyébként ugyanígy csináltam, ezúttal mindet tárkonnyal):
Idő: az előkészítés és a 8 üveg berakása kb. 1 óra + dunsztolás
Pénz: kb. 70 Ft / üveg, és ebben némileg tömörebben van az uborka, mint a gyáriban (1,5 liter víz ment rá a 8 üvegre összesen)
Hazai alapanyagokból.
4 megjegyzés:
Hát, én még nem hallottam, hogy savanyúságot dunsztolni lehet.Miért jobb ez, mint a hagyományos? Én a felforralt levet öntöm az üvegekbe és két napig hagyom ülepedni, utána újból felöntöm, és lezárom. Még sosem buggyant meg. Egy kis borként is teszek bele, attól ropogós marad.
Nálunk ez a hagyományos :) És mivel nem én vagyok a nagyfogyasztó, a legtöbb újdonságra meg az szokott a reakció lenni, hogy "jó, jó, de nem az igazi" (mert a megszokott az igazi, mindegy, hogy amúgy abszolút értékben milyen), ezért nem erőltetem az alternatív megoldásokat. Egyébként ez is ropogós marad, mert csak épphogy megfőzöm.
Én így voltam az uborkával, mikor kicsik voltak a gyerekeim, nekik csak a bolti volt az igazi és én sem, de az anyukám sem tudott olyat készíteni, olyan ízűt. Ma már az enyém is jó, de édeskésnek kell leni.Egyébként a te módszered praktikkusabb és haladósabb, mint az enyém.
Nagyon guszta!
Én a kaprosba szoktam egy kis cukkinit tenni,isteni tud lenni egy kevés szőlőlevél kíséretében.
Megjegyzés küldése